YOGASTYRKA OCH POSTURALTERAPI - RASMUS SVÄRD & MARIA CERBONI - SÖNDAG 8 MARS

Pris:
595 kr
Inkl. 6% Moms
Typ:
YOGASTYRKA OCH POSTURALTERAPI
Antal:
Finns i lager
YOGASTYRKA - POSTURALTERAPI

Söndag 8 Mars
kl: 09.00-ca 11.30
Plats: Wear My Yoga studio
Karta:https://goo.gl/maps/hwFjUbuTnV6XDvkM7

Följ med fysioterapeut och posturalterapi-lärare Rasmus Svärd tillsammans med välutbildade och erfarna yogaguiden Maria Cerboni i en workshop där dom delar kunskap inom smärtfri, skadefri-yoga. Rasmus och Maria har tidigare haft olika workshops inom yoga och postural terapi och har fått varit med och se hur den stora yogatrenden har funnit Sverige...med detta har dom på senare tid sett hur skador och överrörlighet inom yogan har växt och hur yogan börjat slita på många efter felaktiga ställningar och positioner. Det var så denna workshopen växte fram och kommer bli en otroligt lärorik, nyttig och givande dag för alla som praktiserar yoga, delar yoga samt vill ta steget vidare.

Under workshopen kommer Rasmus och Maria ta er igenom klassiska yogapositioner och diskutera vanliga skador och hur man kan modifiera olika övningar för att yoga skadefritt.
Dom kommer även ta er igenom yogaövningar för att bygga mer styrka och undvika överrörlighet i leder. Du behöver inte ha djup kunskap om anatomi men kommer få lära dig se hur du kan leda dig själv och andra i en skadefri yoga. Du kommer lära dig hur du kan ändra dina positioner och vara mer uppmärksam på vad som sker. Denna workshop passar dig som provat på yoga tidigare, yogalärare samt dig som vill ta din yoga vidare på ett starkt vis.


Rasmus Svärd
Postural Terapeut
Leg. Fysioterapeut
Lic. Personlig tränare
Dipl. massör

Rasmus Svärd har alltid varit intresserad av hälsa och välmående och det har följt honom genom livet och hans idrottskarriär.
Under många år spelade han tennis på elitnivå och under yngre år var han även elitsimmare. Den höga dosen träning samt det brinnande intresset för optimal hälsa/prestation förde honom till den värld han nu befinner sig i.
Rasmus började att utbilda sig till Diplomerad Massör och PT - Personlig Tränare. Därefter fick han möjlighet att utbilda sig till Postural Terapeut. Postural Terapi har sin grund i USA (The Egosque-Method) och har sedan vidareutvecklats av BuserGreus till den form som Rasmus har studerat och praktiserat. Rasmus kompletterade därefter med en mängd utbildningar, bland annat Leg. Fysioterapeut.
Rasmus är glad att vara en av de första i Europa att ha kunskapen inom Postural Terapi. Terapiformen är världsunik med kombinationer av kunskap från olika grenar. Influenser finns från bl.a. yoga, alexanderteknik, feldenkrais- terapi, rolfing, Tom Myers arbeten, Vladimir Jandas och Ida Rolf. Grunderna skapades dock av Pete Egosque i USA.

Maria Cerboni
200h Yoga Medicine
300h Strala Yoga
Medi-Yogainstruktör
Certifierad Massageterapeut
Grundare Aqua Yoga Sweden
Simlärare - SLS

Maria Cerboni är grundare till symbolen Corpo By Cerboni, symbolen och rörelsessystemet som delar frihet att vara den unika personen du är.
Tusentals människor världen runt har utövat Marias yoga och människor som aldrig tidigare har provat Yoga tycker det är ljuvligt att kunna känna enkelheten och tillgängligheten att praktisera yoga även om de inte trodde det tidigare.
Maria har under flertal år utarbetat yogaresor samt tillgänglighet för yoga på hotell och resebyråer runt om i världen och i Sverige. Hon är medgrundare av Aqua Yoga Sweden samt Board Yoga Sweden och håller fasta klasser på Upper House SPA i Göteborg. Maria utforskar ständigt nya möjligheter att dela med sig för att få andra att uppnå deras potential och tar ständigt yogan vidare på olika plan.

Då Maria under flertal år levde med ätstörningar, självskadebeteenden och panikångest och tog sig ur detta med hjälp av yoga, meditation och rörelser i kroppen har hon stora erfarenheter och delar med sig kunskaper inom detta på hennes klasser och i livet. Då Maria började yoga under hennes period med anorexi och extrem undervikt så insåg hon eller folk omkring henne vilken stor skada det gjorde på hennes kropp. Att göra svåra, djupa positioner då hon hängde i lederna var inget folk reagerade på utan tyckte det var häftigt och att hon var duktig...det tog några år för henne att inse att detta är inte yoga och något hon vill dela. Maria kommer under dagen dela mer än bara positioner och varför yoga?!?