INSTRUKTÖR SUP-YOGA/ BOARD YOGA /
 STEG 1
12 - 13 JANUARI 2019

 
BOARD YOGA SWEDEN / SUP-YOGA-SKOLAN
Vill du ta steget fullt ut på brädan, och kanske hålla dina egna klasser och event inom SUP-Yoga? Då hjälper vi till. Förutom en av de mest gedigna och breda utbildningarna inom SUP-Yoga så kommer du automatiskt att hamna i ett sammanhang med spännande kontakter, nya vänner och möjligheter att själv utvecklas vidare inom denna fantastiska form av yoga.
Oavsett vilken bakgrund du har vad det gäller ståpaddling (SUP) eller yoga, så bygger våra SUP-Yoga-utbildningar på att lära sig ståpaddling på riktigt. Förutom att det är grunden för en utökad brädförståelse, så är det inspirerande och utvecklande på många plan. Ståpaddling är helt enkelt basen i hela vårt tänk kring SUP-Yoga, och i våra utbildningar kommer du lyfta dina paddlingskunskaper till nya höjder. När du känner dig lika trygg och avslappnad på brädan som på yogamattan, så kommer dina deltagare på en klass känna samma sak.

UPPLÄGG 2019 / Steg 1
Vår basutbildning (steg 1) inleds med en grundkurs under två dagar, 12 - 13 januari 2019 / Göteborg. Under steg 1 lägger vi stort fokus på att bli vän med brädan; både som paddelbräda och som din nya yogamatta. Träningen varvas mellan inomhus-pool och yogasal. Vi går i detta steget också igenom grunderna och strategier för SUP-Yoga i just inomhuspool. Alla övningar och moment är blandade med både teori och praktik.

Under steg 2 (prel andra delen av juni 2019) så ligger ett högre fokus på paddling och olika tekniker, klasser utomhus i olika väder, samt olika upplägg av SUP-Yoga utomhus samt inomhus. Efter steg 2 finns även möjlighet att ingå i Board Yoga Swedens nätverk, och att bli en rekommenderad Board Yoga Sweden Instructor. Denna uppföljning och certifiering sker individuellt.

Steg 1

 • Säkerhet samt vattenvett och etikett.
 • Brädförståelse i relation till yogaställningar och olika rörelser på brädan.
 • Specifika övningar i SUP-yoga med och utan paddel.
 • Video- och bildanalys i under rörelser på brädan
 • Andningsövningar i kombination med rörelse och meditation på brädan.
 • Grunder i att guida och sätta upp klasser i SUP-yoga; Planering, teknik och metodik för ankring av brädor, säkerhet.
 • Skillnader mellan att hålla SUP-yoga inomhus och utomhus.
 • Board Yoga Sweden´s specifika SUP-Yoga-sekvenser från nybörjare till avancerad
 • Välja brädor, paddlar och kunskap om utrustning och material.
 • Introduktion till min roll som SUP-Yoga-instruktör; Att nå ut med sitt budskap under en klass genom att förstå hur min röst och mitt kroppsspråk fungerar, att läsa av deltagarnas olika behov och önskemål, att hålla timing, att flytta gränser i rätt takt.
 • Lån av SUP-bräda, yogamatta, samt paddel ingår under utbildningens dagar.
 

INSTRUKTÖRER


MARIA CERBONI / Årets Yogalärare 2018
Maria har en stor och bred erfarenhet från många olika yogaformer och har aktivt undervisat och delat yoga i 10 år. Hon är särskilt omtyckt för sin fria och inkluderande inställning till yoga. Vattnet har alltid legat henne extra varmt om hjärtat och spelat en stor roll i hennes olika aktiviteter. Hon var en av de första att erbjuda SUP-Yoga i Sverige. Även utbildad simlärare och grundare av Aqua Yoga Sverige; där yoga och meditation praktiseras i vattnet.

PONTUS NY
Brädsportare i grunden med windsurfing som inkörsport tidigt 80-tal. Uppvuxen med paddling i kanadensare. Senare även kajak och surfski. Ror ibland utriggad roddbåt. Första gången på SUP 2008. Functional Paddling Instructor. Arbetar också som designer och produktutvecklare, Industrial Designer MFA. Fokuserar gärna på områden inom ergonomi och biomekanik. Längdskidor som favoritsport under den kalla säsongen.


PRAKTISK INFORMATION:

Ansökan:
Vi ser att du har en yogautbildning eller liknande som tidigare erfarenhet eller många års egen yogapraktik. För alla deltagare sker en ansökan (se formulär) där huvudinstruktörerna tar del av din erfarenhet och dina förutsättningar för utbildningen. Om vi anser att mer erfarenhet krävs återkopplar vi till er för er chans att komplettera med utbildning/erfarenhet. För att göra bokningen komplett krävs att du går till vår webbshop och gör en beställning: www.corpo.se/store
 
När:
Lördag 12 januari kl 09.00-18.00
Söndag 13 Januari kl 09.00-18.00

Plats:
Göteborg. Teori samt praktik på land sker i en otrolig yogastudio i centrala Göteborg (exakt plats anges efter anmälan).
Ett mer specifikt schema skickas ut efter anmälan med platser och tider.

TRANSPORT OCH BOENDE
I Göteborg finns många olika alternativ att bo på och kommunikationen till Sörredsbadet från centrum är enkel med både bil och lokaltrafik. Vi rekommenderar er alla att bo relativt centralt i Göteborg där kommunikationen är bäst.
Vi hjälper gärna till med tips.

Pris för steg 1 : 5290 kr per person / inkl moms.

Bokning: www.corpo.se/store (samt fyll i formuläret)

En faktura skickas ut innan utbildningen.
Vid all aktivitet ansvarar du för din egen säkerhet och försäkring.
Under dagen utbildningen sker fotografering som vi sedan kommer kunna använda på hemsidor, sociala medier etc. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid sjukdom eller för få deltagare. Anmälan är bindande och återbetalning sker ej.

board yoga ansökan