INSTRUKTÖR SUP-YOGA / BOARD YOGA / STEG 1

Lördag 15 Maj - Söndag 16 Maj - Onsala - 2021BOARD YOGA SWEDEN / SUP-YOGA-SKOLAN
Vill du ta steget fullt ut på SUP-brädan, och kanske hålla dina egna klasser och event inom SUP-Yoga? Då hjälper vi till. Förutom en av de mest gedigna och breda utbildningarna inom SUP-Yoga så kommer du automatiskt att hamna i ett sammanhang med spännande kontakter, nya vänner och möjligheter att själv utvecklas vidare inom denna fantastiska form av yoga.
Oavsett vilken bakgrund du har vad det gäller ståpaddling (SUP) eller yoga, så bygger våra SUP-Yogautbildningar på att lära sig ståpaddling på riktigt. Förutom att det är grunden för en utökad brädförståelse, så är det inspirerande och utvecklande på många plan. Ståpaddling är helt enkelt basen i hela vårt tänk kring SUP-Yoga, och i våra utbildningar kommer du lyfta dina paddlingskunskaper till nya höjder. När du känner dig lika trygg och avslappnad på brädan som på yogamattan, så kommer dina deltagare på en klass känna samma sak.

UPPLÄGG 2021 / Steg 1
Vår basutbildning (steg 1) i SUP-Yoga inleds med en grundkurs i Gottskär (utanför Göteborg). Under steg 1 lägger vi stort fokus på att bli vän med brädan; både som paddelbräda och som din nya yogamatta. Träningen varvas mellan hav och övningar på land. Vi går i detta steget också igenom grunderna och strategier för SUP-Yoga i inomhuspool. Alla övningar och moment är blandade med både teori och praktik och hela utbildningen sker utomhus.

Under steg 2 så ligger ett högre fokus på ståpaddling och olika tekniker, klasser utomhus i olika väder, samt olika upplägg av SUP-Yoga utomhus samt inomhus. Efter steg 2 finns även möjlighet att ingå i Board Yoga Swedens nätverk, och att bli en rekommenderad Board Yoga Sweden Instructor.
Denna uppföljning och rekommendation sker individuellt.

Steg 1

 • Säkerhet samt vattenvett och etikett.
 • Brädförståelse i relation till yogaställningar och olika rörelser på brädan.
 • Specifika övningar i SUP-yoga med och utan paddel.
 • Video- och bildanalys i under rörelser på brädan
 • Andningsövningar i kombination med rörelse och meditation på brädan.
 • Grunder i att guida och sätta upp klasser i SUP-yoga; Planering, teknik och metodik för ankring av brädor, säkerhet.
 • Skillnader mellan att hålla SUP-yoga inomhus och utomhus.
 • Board Yoga Sweden´s specifika SUP-Yoga-sekvenser från nybörjare till avancerad
 • Välja brädor, paddlar och kunskap om utrustning och material.
 • Introduktion till min roll som SUP-Yoga-instruktör; Att nå ut med sitt budskap under en klass genom att förstå hur min röst och mitt kroppsspråk fungerar, att läsa av deltagarnas olika behov och önskemål, att hålla timing, att flytta gränser i rätt takt.
 

Lån av SUP-bräda, samt paddel ingår under utbildningens dagar.

INSTRUKTÖRER

MARIA CERBONI / Årets Yogalärare 2018
Maria har en stor och bred erfarenhet från många olika yogaformer och har aktivt undervisat och delat yoga i 15 år. Hon är särskilt omtyckt för sin fria och inkluderande inställning till yoga. Vattnet har alltid legat henne extra varmt om hjärtat och spelat en stor roll i hennes olika aktiviteter. Hon var en av de första att erbjuda SUP-Yoga i Sverige. Även utbildad simlärare och grundare av Aqua Yoga Sverige; där yoga och meditation praktiseras i vattnet.

PONTUS NY
Brädsportare i grunden med windsurfing som inkörsport tidigt 80-tal. Uppvuxen med paddling i kanadensare. Senare även kajak och surfski. Ror ibland utriggad roddbåt. Första gången på SUP 2008. Functional Paddling Instructor. Arbetar också som designer och produktutvecklare, Industrial Designer MFA. Fokuserar gärna på områden inom ergonomi och biomekanik. Längdskidor som favoritsport under den kalla säsongen. www.stapaddla.se

PRAKTISK INFORMATION:

Datum: Lördag 15 Maj - Söndag 16 Maj 2021

Plats: Gottskär - Onsala (utanför Göteborg). 
Tid: kl 09.00-16.00

Ansökan:
För alla deltagare sker en ansökan (se formulär) där huvudinstruktörerna tar del av din erfarenhet och dina förutsättningar för utbildningen.

TRANSPORT OCH BOENDE
I Onsala finns många olika alternativ att bo på och kommunikationen är enkel med både bil och lokaltrafik. Vi rekommenderar alla att bo i Onsala eller närhet till Onsala. 
Vi hjälper gärna till med tips.

BOKNING: Fyll i ansökan på denna sidan och gå därefter till vår webbshop och boka in din plats. Bokningen är först komplett då du fyllt i ansökan och lagt en order i vår webbshop.

 • Vid all aktivitet under utbildningen ansvarar du för din egen säkerhet, att du är fullt frisk och innehar försäkring.
 • Under utbildningen sker fotografering som vi sedan kommer kunna använda på hemsidor, sociala medier etc.
 • Vi håller avstånd till varandra och ingen fysisk beröring.
 • Utbildningen sker 100% utomhus.
 • Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid sjukdom eller för få deltagare.


Anmälan är bindande.

Pris för steg 1 : 5790 kr per person / inkl moms.
Faktureras efter utbildning.


----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------INSTRUKTÖR SUP-YOGA / BOARD YOGA / STEG 2


LÖRDAG 5 JUNI 2021
SÖNDAG 6 JUNI 2021


BOARD YOGA SWEDEN / SUP-YOGA-SKOLAN
Ta steget fullt ut på brädan, och håll dina egna klasser och event inom SUP-Yoga!

Board Yoga utbildningarna är en av de mest gedigna och breda utbildningarna inom SUP-Yoga där du automatiskt hamnar i ett sammanhang med spännande kontakter, nya vänner och möjligheter att själv utvecklas vidare inom denna fantastiska form av yoga.
För att gå steg 2 behöver du ha gått vår basutbildning i Board Yoga (steg 1). Steg 2 vidareutvecklar de grunder som tränades under basutbildningen, samt adderar ett stort fokus på ståpaddling. Vi kommer bla arbeta med brädförståelse i olika situationer och väderförhållanden, vattenvett & etikett , flera olika manövertekniker, Body & Board Control samt teknikutveckling av paddeltaget.
Kursen lägger stor vikt på din egna personliga vision och hur du själv vill arbeta med Board Yoga, samt gör dig redo att sätta igång och hålla klasser.

Steg 2

 • Hantera brädan / brädorna hela vägen från land ut till vattnet.
 • Läsa av omgivning samt vatten och väder.
 • Paddlingsteknik med manövertekniker.
 • Anpassade övningar i SUP-yoga med och utan paddel i ett utomhus-scenario.
 • Att sätta upp klasser i SUP-yoga utomhus; Planering, teknik och metodik för ankring av brädor, säkerhet.
 • Board Yoga Sweden´s specifika SUP-Yoga-sekvenser från nybörjare till avancerad för både Board Yoga land samt vatten.
 • Andningsövningar i kombination med rörelse och meditation på brädan.
 • Utveckling av min roll som SUP-Yoga-instruktör; Att nå ut med sitt budskap under en klass genom att förstå hur min röst och mitt kroppsspråk fungerar utomhus, att läsa av deltagarnas olika behov och önskemål, att hålla timing, att flytta gränser i rätt takt.

 
Lån av SUP-bräda, samt paddel ingår under utbildningens dagar.
Vi kommer utföra hela utbildningen utomhus.


INSTRUKTÖRER
MARIA CERBONI / Årets Yogalärare 2018
Maria har en stor och bred erfarenhet från många olika yogaformer och har aktivt undervisat och delat yoga i 10 år. Hon är särskilt omtyckt för sin fria och inkluderande inställning till yoga. Vattnet har alltid legat henne extra varmt om hjärtat och spelat en stor roll i hennes olika aktiviteter. Hon var en av de första att erbjuda SUP-Yoga i Sverige. Även utbildad simlärare och grundare av Aqua Yoga Sverige; där yoga och meditation praktiseras i vattnet.


PONTUS NY
Brädsportare i grunden med windsurfing som inkörsport tidigt 80-tal. Uppvuxen med paddling i kanadensare. Senare även kajak och surfski. Ror ibland utriggad roddbåt. Första gången på SUP 2008. Functional Paddling Instructor. Arbetar också som designer och produktutvecklare, Industrial Designer MFA. Fokuserar gärna på områden inom ergonomi och biomekanik. Längdskidor som favoritsport under den kalla säsongen.

PRAKTISK INFORMATION:
För att deltaga i steg 2 krävs steg 1. Bokning för steg 2 sker i webshop

Datum: 
Lördag 5 Juni 2021
Söndag 6 Juni 2021


Plats: Onsala

Pris: 3950 kr per person / inkl moms
 

 • Vid all aktivitet under utbildningen ansvarar du för din egen säkerhet, att du är fullt frisk och innehar försäkring.
 • Under utbildningen sker fotografering som vi sedan kommer kunna använda på hemsidor, sociala medier etc.
 • Vi håller avstånd till varandra och ingen fysisk beröring.
 • Utbildningen sker 100% utomhus.
 • Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid sjukdom eller för få deltagare.


Anmälan är bindande.

board yoga ansökan